23 Ogos 2010

KERETA HITAM GOT A BUMP !

Lokasi : Tasek Ampang @ jam 9:00pm

Malam tadi tak semena2 kereta hitam aku tu kena langgar dengan proton waja. Sakit betul hati aku dibuatnya. Jalan dah la jammed. Anak aku pulak buat ragam dalam kereta. Proton waja tu boleh pulak dia pergi 'bantai' kereta hitam aku. Menyirap betul la !


kecacatan kereta hitam


Alkisahnya.. aku sekeluarga on the way balik daripada rumah FIL selepas buka puasa. Jalan di Tasek ampang tu memang all the time jammed giler. Tapi, tak sangka pula aku malam bulan2 puasa ni pun sama..

"Ingatkan orang Islam gi terawikh, jalan ni tak jammed. jammed juga", aku kata pada cik puan kpp.

Dalam pada jammed2 tu tiba2.. "gedebuk !", bunyi kereta hitam aku kena sondol dari belakang. Hati aku dah la tengah panas. Aku tarik hand-brake dan keluar nak tengok apa dah jadi..

"Apa hal ni ?!", tegas dan kasar bunyi suara aku

"Sorry bang.. sorry", mamat proton waja tu kata sejurus dia keluar dari kereta

"Apa ni ?! Jalan kan jammed ? Apa hal ?!", suara aku kasar dengan tonasi bengang

"Sorry bang.. tak de apa2 rasa nya. Sikit je"

Aku tengok2 kat sekitar bumper yang kena langgar. Tak berapa nampak sangat sebab gelap. Cahaya samar2 je. Aku raba2 bumper tu dan rasanya macam tak de apa2 yang kemek atau lari dari kedudukan asal nya.

Aku jeling kat mamat proton waja tu dengan muka paling masam dan marah yang aku boleh buat.

"Sorry bang.. sorry", dia ulang lagi

Aku buat bodoh je dan angkat tangan aku buat isyarat "Piiiraaahh" kat dia.

Aku masuk dalam kereta dan biarkan perkataan sorry dia tak berjawab.

"Apa sorry2 ? kalau nak sorry.. tunggu hari raya lah", detik aku dalam hati macam iklan hari raya TM di TV.

Aku masuk gear dan terus blah. Dengan hati yang panas !

Sampai rumah, aku terus check. Nampak macam tak teruk, cuma sedikit calar di bumper yang mencacatkan pemandangan.

Inilah akibtanya, bawak kereta tak sabar.. aku sumpah jadi batu baru tau..

2 ulasan:

mastura rosni berkata...

huh..huh...keretaku....
menambah kan lagi koleksi calar sedia ada...

fndrocka berkata...

nasib tak teruk woi...macam kna gigit semut jer tu.huu