08 Mac 2011

HARIMAU MATI MENINGGALKAN BELANG, TIKUS MATI MENINGGALKAN... ?

BAU..

Semalam kat ofis, seharian bau tikus mati. Pagi2 aku ada meeting, so tidak lah worst sangat bau yang aku kena hidu. Elok2 aku habis meeting, masuk ofis.. budak2 dah kecoh pasal bau tikus mati!

Aku pada mula nya agak terpingga2 juga.. apa hal ramai2 orang kat tempat En Wan tu ? Rupa2 nya ada bau tikus mati. Tapi, lokasi sebenar masih belum dapat di kesan. Jadinya, geng2 cleaner pun jadi lah skuad pengesan bau tikus mati. Guna cara conventional - pakai higung mencari bau. 

Bila dah puas diorang membelek2 dan mencari2 sebalik meja, celah cubical dan celah almari.. maka, skuad maintenance di panggil untuk cari dibawah raise floor pula. Segerombolan datang untuk operasi mencari siap dengan peralatan2 sekali. Lepas satu, satu raise floor yang dibuka. Aircord cover (atas lantai) pun di buka juga. Namun, masih hampa. Daripada pagi sampai ke makan tengahari masih gagal mengesan "yang empunya angkara". 

Geng cleaner datang semua dan serahkan pewangi untuk membantu kami yang kelemasan ini.

Harap2 geng2 cleaner dan maintenance dapat lah cari mana punca nya.. sebelum semua kami di sini keracunan bau.. bluuuuweeekkkkk !!!

5 ulasan:

- GC - berkata...

so, dah jmpa blom?

Pala Maldini berkata...

GC : blom.. bluuuweeekkkk!

wahida berkata...

ntah2 bukan bau bangkai tikus, boleh jadik bau hapak kasut!! muahahahahah!!

Hanis Azla berkata...

pernah ada pengalaman kat ofis juga mcm kata wahida.. ingatkan bangkai tikus tp rupanya hapak kasut.. serius bau dia mmg lbh krg bangkai tikus juga.. better check it out juga.. manalah tahukan.. he..he..

Pala Maldini berkata...

wahida & hanis : alamak! tak kuasa la pulak aku nak gi hidu tiap2 kasut..