30 Disember 2010

"SAYA NAK BIG MAC YANG SAIZ BESAR.."

Bila berjalan2 ke shopping complex dan jam di tangan pula dah menunjukkan sekitar masa makan tengahari, cik puan kpp selalu nya akan ajak gi makan kat McD. Alasannya, sebab "ini time murah"..

Macam biasa, aku akan beratur untuk order. Orang memang ramai.. almaklum lah semua nya tak nak lepaskan "time murah" untuk menikmati value meal McD sebagai makanan tengahari.

"Nak makan apa ?", aku tanya cik puan kpp
"Yang nak makan apa ?"

Hekeleh. Aku tanya dia, dia tanya aku balik, "ingat nak makan prosperity burger la", aku berikan jawapan

"OK lah.. dua"

"Nurin hana ?", aku tanya lagi
"Macam biasa la.. bubur", jawab cik puan kpp

"OK"

McD sekarang ni guna sistem - sebelah beratur untuk diambil order dan yang sebelah lagi menunggu untuk ambil set makanan yang dah di order. Nak di jadikan cerita, kat sebelah aku ada seorang wanita (pangkat makcik2) tengah menunggu set makanan yang dia order tadi.

"Dik, saya punya nak BIG MAC yang saiz besar ye", kata nya. Tadinya, wanita tu dah order value meal BIG MAC yang saiz "large"

"Kak, burger semua sama", kata budak lelaki di sebalik kaunter tu

"Tadi saya order BIG MAC saiz large", wanita tu cuba menerangkan "saiz" order nya tadi

"Kak, burger besar tak ada.. yang besar cuma air dan fries sahaja"

"Tadi saya order large", kata nya lagi seolah2 tak puas hati. Mungkin dia ingat budak lelaki tu tak dengar agaknya.

Aku dah mula senyum2 dan mengerutkan dahi aku..

Budak tu pun explain lagi,"Kak, burger semua nya sama.. tak ada burger saiz besar kat sini. Yang akak order saiz large tu, cuma air dan fries sahaja saiz large. Burger semua sama. Tak kira lah kalau akak beli saiz medium atau pun large".

Baru la wanita tu boleh menerima kenyataan yang dekat McD tak ada BURGER BIG MAC SAIZ BESAR !

:-) 

4 ulasan:

IDAZS berkata...

aduiii, sakit perut gelak. kehkeh keh...

Citarasa Rinduan berkata...

HEHEHHEHHE...

maaf yer puan besar....
ayu memang tak dapat tahan gelak..

but...en pala...

situasi macam nie...boleh elakkan dr ayu sklrg terkena satu hari..mana tau...boleh lupa...hehehehhe

sahromnasrudin berkata...

nasib baik dia tak cakap " makcik buat sendiri la" hahahahahah

Pala Maldini berkata...

idasz : hehe.. jangan sampai tersedak sudah

CR : ingat, jangan tak ingat

sahrom : kalau betul2 dia nak gi buat sendiri, haru pulak..