02 Disember 2010

AKU BENCI EMAIL SPAM

Sakit betul lah hati aku ni bila email inbox aku dipenuhi dengan sampah2 sarap yang entah daripada mana datang nya.




Aku dah lama tak gunakan email pala.maldini@gmail.com dan mula activekan semula bila aku cuba2 untuk mula buat blog ini. Dulu2 semuanya ok2 je dan email2 yang masuk adalah email2 yang sebenarnya valid. Tapi, beberapa bulan kebelakangan ini makin lama makin teruk. Mula2 dua tiga email.. lepas tu meningkat kepada lima.. dan sekarang dah melambak2 pulak. Asyik nak kena clean up je kerja aku ni.

Yang buat aku tambah geram tu, konon2nya email2 tu kata aku menang 1 juta la, dapat harta 'terpijak' la, bayaran balik daripada bank la dan seribu satu macam lagi ayat2 yang mengatakan aku akan KAYA sekarang! Kalau betul2 menang seronok lah juga. Ini tidak, dah sah2 pembohong bin penipu semuanya!

Nak tutup email tu, aku pulak gunakan sebagai login untuk blog ini. Kalau tak tutup, menyakitkan hati. Emm.. nampak gayanya nak kena google lah macamana nak stop all those spam email daripada menerjah masuk ke dalam email aku tu... grrr..

7 ulasan:

Hanis Azla berkata...

tak suka mail spam jugak.. manjang nak beri keKAYAan palsu pada kita.. buat penuh mailbox and jd satu kerja kita nak delte semua tu.

Ieda Al-Habsyi berkata...

aku pon byk sgt spam, bengang pon ade! tambah2 yg email maybank tipu tu, bahaya tol kan!

rieyana ynn berkata...

tak larat nak delete...

wahida berkata...

betul la...saya pun baaaaaaanyak dpt email spam ni...benci tol la!!!

Ati Masrif berkata...

salam.

eh..dah lama tak chk email..huhu
tak suka gak..

Pala Maldini berkata...

nampaknya bukan aku sorang lah yang kena...

kadang2 terfikir gak aku, kalau2 ada ke orang yang percaya dengan email2 tu ? (yang kata menang berjuta2)

emm..

mie berkata...

memang sentiasa ada spam ni..
lece betul..