09 Mei 2011

MOTHER'S DAY

Persoalan : Ada orang kata, "Aku tak sambut Mother's Day sebab hari2 adalah Mother's Day bagi aku"

Soalan aku : "Berapa kali dalam sehari anda berkata Saya Sayangkan Emak ? Dan, berapa kali dalam setahun anda belanja emak anda dengan jamuan special atau menghantar sejambak bunga ros merah dengan sekeping kad Saya Sayang Emak ?"

Tepuk dada dan tanya lah selera. Adakah anda masih berpandangan sebagaimana "Persoalan" di atas tadi ?

5 ulasan:

*Miss Geli^ berkata...

kau bagi apa kat bini kau??

Pala Maldini berkata...

Cik Geli : esok aku update blog. Gambar tak copy lagi.. haha!

Hanis Azla berkata...

walaupun emak sentiasa di hati.. meraikan ibu itu tetap perlu.. tp tidaklah tertakluk pada hari ibu saja.. pada saya bila2 masa pun boleh..

ctpayong berkata...

betol tu! so, that is the day that round up that everyday.

selamat hari ibu kepada semua ibu-ibu di dunia.

- GC - berkata...

tak pyah bagi bunga, doa utk mak ayah lepas solat tu lg bagus