28 Julai 2011

KISAH CINTA DI FACEBOOK LAGI..

Semalam aku cerita pasal kawan aku yang bertemu jodoh di facebook. Hari ni, aku nak cerita something about love in facebook juga.. buat those yang guna facebook to "show" their love to the love one.. sometimes to the extreme!

Pernah tak anda baca status2 di facebook yang sebegini..

"Sayang, miss u already.."

"I love you so much"

"Saya cintakan isteri saya "

"(nama-isteri-atau-kekasih-yang-ditag) ialah wanita tercantik di mata saya"

bla bla bla dan so on..

Mungkin aku sedikit orthodox dalam pengucapan perkataan CINTA ini, tapi.. please lah.. takkan sampai post status kat facebook on an on and on, kot ? Yeah, right.. nko je lah yang ada cinta dan nak tunhjuk sangat lah cinta nko tu di facebook.

Antara yang paling "seronok" aku dok baca ialah those yang baru kahwin. Wah, memang meluap2 cinta nya.. pendek kata semuanya indah2 belaka lah. terdetik pula aku nak tanya, "Is it for real ?" atau it is just for the sake of saja2 nak update status facebook.

To be honest, kadang2 terasa meluat lah juga. Macam dia seorang je yang bercinta. Aku bercinta jugak lah woi!!!

Kalau betul2 nak send the love message to the one you love.. bukan kah mark zuckerberg dah buatkan button "message" yang mana isinya adalah privy to you and your love one ? Lantak lah nko nak buat apa kat situ... nak love you, love me sampai berjuta2 kali pun takde siapa nak kisah... 

OK, once in a while anda mungkin nak ekspresi kan emosi anda di wall.. especially during special occasion macam birthday ke, anniversary ke... then, it is fine. That would be the best time to post those love2 things in your wall or your love one's.

Itu saja yang aku nak kata hari ni.. 

Sekian

2 ulasan:

*Miss Geli^ berkata...

ala, yang baru kawen/dah kawen tu, kalu hapdet status status gitu, bagi aku takde la meluat sangat...

tapi, yang tak tunang lagi, baru tunang, yang duk apdet status status cinta, rindu bagai, lagi la mensampahkan...

macam kes tengah howt skarang ni, duk sibuk canang citer ngan bf/tunang, skarang apa jadi?

shima berkata...

hmm meluat gak...tp nk wat cam mana..aku ada je kwn gini..even biras sendiri pun ada..jenuh nk baca status gitu.x suka pun nk baca..just ignore.je..kalau once in the while ok la..kalau setiap saat ko tulis status..memual kan.mmg org akan meluat