30 Januari 2012

MENGEKALKAN KEKAYAAN 10%

Ok, dalam entry lalu aku cerita pasal "tiba2" aku jadi kaya sebanyak 10%..

It turn out ada sedikit udang disebalik batu dengan "penganugerahan" 10% tersebut. Those yang certified kena lah buat "sedikit" kerja2 extra dan perlu "memastikan" anak didik masing2 mnecapai kelulusan dalam certification exams yang mereka akan duduki kemudian hari.

1) Extra work out of normal day-to-day work... emm, ok..

2) Memastikan anak didik lulus exams.. emm, ok..

Persoalannya, macamana aku nak make sure diorang lulus exams sedangkan exams tu diorang yang buat ?

Tiga hari, tiga malam aku termenung berfikir... patut atau tak patut aku terus "kekalkan" kekayaan sebanyak 10% itu ?

Rata2, kawan2 lain yang aku sempat tanya... semua nak proceed dengan hati yang gembira atau pun encourage aku untuk proceed juga.. oh, dilemma!

Fikir punya fikir, akhirnya aku ambil keputusan - setelah mendapat nasihat2 tuan penasihat tidak berdaftar - untuk terus "kekalkan" kekayaan sebanyak 10% itu. Tadi dah sign dan submit borang for participation...

Bak kata Azli, agak2 berat sangat nanti... dropped je lah!

Dan, untuk itu aku sudah siap sediakan alasan nya! haha!

Oleh itu, buat masa ini aku just enjoy the 10% to the fullest... yey!

1 ulasan:

- GC - berkata...

yang penting kita enjoyyyy