29 Mac 2013

PHYSIO 2.0

Lepas sessi pertama tempohari, aku pergi lagi ke sessi kedua.

Basic nya masih sama. Bila sampai ikut appointment time, check temperature & blood pressure dulu. ok. Normal

Next, masuk bilik physio kena tuam dengan "tungku beg panas". Next, guna untrasound.

Then, baru kena "karan" lagi. Kali ni kasi up dia punya "karan"



Haaa.. begitulah keadaan nya kaki aku di"karan".

Actually, bila kena "karan" tu.... rasa macam kena urut je pun. Sebab kekuatan "karan" tu akan turun-naik-turun-naik sampai cukup masanya.

Best juga. Yang tak bestnya, sebab kena meniarap :-( . senak 6-packs aku..

Cukup tempoh kena "karan", physio buat stretching pula...

Bersandarkan 2 sessi physio yang aku dah pergi, apa yang aku boleh simpulkan ialah...

1) Physio tu tak pasti sangat apa masalahnya dengan ankle aku tu. Sebab semuanya seems in good condition

2) Lepas setiap sessi physio, kaki aku terasa ringan dan tidak stress lagi... mungkin sama effect nya dengan process urutan

Next week ada sessi lagi..

Sekian

1 ulasan:

hakuko berkata...

pasai pa ni abg kameta?