10 November 2011

DOUBLE ZINGER @ KFC

Nyam! Nyam!

Tengahari semalam bukan main lagi Azli mentekedarah double zinger burger yang baru di KFC tu. Aku pulak dok menahan air liur sebab konon2nya berdiet.. ehem! ehem!

Bila balik sebelah petangnya, aku dah atur strategi. First, aku hantar sms ajak cik puan kpp untuk gi shopping sikit barang2 dapur merangkap bershopping barang2 untuk family day ofis aku hari ahad ni. Bila sampai rumah je, aku terus buka cerita..

Aku : "Karang kita makan KFC nak ? Terliur pula tengok Azli dok makan double zinger burger tengahari tadi"

Cik puan : "Suka hati la.." <-- maksud tersembunyi nya ialah "asalkan you belanja, ok je.. "
Sebaik sampai, terus ke KFC... lapar sih! 

image : facebook kfc

2 x Double Zinger burger, 1 set X-meal untuk Nurin hana yang sibuk benar nak burger dan ayam. 

Perghhhh!! saiz nya memang marvellous. tengok gambar pun dah terliur... cuma, sayang nya keadaan sebenar tidak lah secantik dalam gambar. Macam gambar yang aku snap kat bawah ni... 



Sungguhpun begitu, tetap mengiurkan!

Cik puan kpp makan dulu. Aku pula sibuk nak snap masuk dalam facebook tapi connection slow melampau. Last2 aku just snap gambar yang seperti di atas je la. 

Isi dalam nya ialah 2 keping daging zinger dan satu slice nenas. Cik puan kpp yang tengah syok mentekedarah sampai tak perasan ada nenas dalam tu. Untuk makluman, cik puan kpp self-impose-allergy pada nenas sebab beliau claim... kalau makan, bibir jadi macam anjelina jolie.. ok what ? :-)

Aku dengan kusyuk menghabiskan portion aku. Cik puan kpp pula masih terkulat2 nak habis kan... aku syak mesti sebab kes nenas tadi. By the way, portion satu Double Zinger burger tu memang banyak. Sudah nya, aku lah yang kena jadi DBKL untuk cik puan kpp... menghabiskan suku bahagian yang masih tak habis. Tak baik membazir. Ngap!

Bila dah makan banyak sangat, aku mula terasa geli geleman macam nak muntah. Mungkin sebab terasa mual dan muak makan terlalu banyak. Mujur tak terbelahak kat situ juga.

Kesimpulannya, double zinger burger memang super duper big in size and super duper kenyang... terutama bila aku kena jadi DBKL untuk menyelesaikan portion cik puan kpp. Burp! Excuse me!

Try it if you dare...

4 ulasan:

nurkaloi berkata...

terliur
dr hari tu lagi nak makan ni tak dpt lagi

ctpayong berkata...

aiek...elehhh...kata diet...hampeh.

anyway sesekali sesekala abaikan diet...hehehe.

- GC - berkata...

sy makan 2 bijik donut big apple pun rasa macam nak muntah balik lps tu.. haha

Hanis Azla berkata...

tgk gambarnya pun mulut dah rasa lengguh.. he..he.. tp kena try juga ni nnt.. sbb nampak mengancam..